top of page

Hoe herken je een betrouwbare aannemer?

Begin februari toonden de makers van het VRT-programma Pano aan dat de bouwwereld nog altijd vele frauduleuze faillissementen kent.

 
1. Vraag na un uw omgeving

2. Beoordeel de reputatie

3. Lees nieuwsberichten

4. Check de gezondheid

5. Check lidmaatschappenHet blijft moeilijk voor leken om het kaf van het koren te scheiden, maar een betrouwbare aannemer steekt altijd duidelijk boven het maaiveld uit.
 

Wat Pano liet zien kan ronduit schrijnend worden genoemd: kwetsbare consumenten die door meedogenloze aannemers vrijwel geheel financieel werden uitgekleed. Het is een ontwikkeling die velen kopzorgen geeft, niet in de laatste plaats bij bedrijven die in dezelfde branche opereren. Negatieve ervaringen zoals Pano liet zien, werpen een smet op alle bedrijven in dezelfde branche. Ook Roozenburg kent de verhalen en doet er daarom alles aan om te voorkomen dat onze reputatie wordt besmet. In dit artikel bespreken we een aantal nuttige methodes waaraan consumenten gereputeerde bedrijven kunnen herkennen.


Lees ook ons artikel:
Hoe blijft dakrenovatie betaalbaar?
 

Vraag na in uw omgeving


Er bestaat géén betere reclame dan de mond-tot-mond reclame of de ervaring van bekenden. Ons advies is daarom dat u altijd in uw omgeving informeert of iemand al ervaring met een bepaalde onderneming of leverancier heeft. België heeft zo’n 1,1 miljoen ondernemingen. Een groot deel daarvan opereert in industrieën waar de meeste mensen zich nooit in zullen begeven.
Maar wanneer het aankomt op de consumentenindustrie, dan zult u versteld staan hoe weinig bedrijven er in elke categorie echt bovenuit steken. Ook zal het u verbazen hoeveel bekenden van u al zaken hebben gedaan met deze ondernemingen. Vraag dus eens rond om te horen hoe zij die onderneming beoordelen.
 

Beoordeel de reputatie