Dit zijn de voordelen van een dakkapel

Wat is eigenlijk de functie van een dakkapel?

1. Is elke dakconstructie geschikt?

2. Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

3. Wat zijn de nadelen van een dakkapel?

4. Zal de dakkapel bij mijn woning passen?

5. De kwaliteit van een dakkapel op het dak

6. Wat maakt ze kwalitatief en duurzaam?

7. Wat zij de opties?

8. Gaat mijn dak instorten?

9. Wat als het gaat regenen?

10. En wat zijn de kosten?

Wij houden van klare taal en concrete en volledige informatie. Van het verleiden met onrealistisch lage prijzen om de klant daarna teleur te stellen met meerkosten wordt niemand blij.

De vraag is in de eerste plaats: “Wat is eigenlijk de functie van een dakkapel?”

Voor de meeste mensen is het een eenvoudige manier om meer plek in huis te creëren. Soms wordt een dakkapel als esthetisch onderdeel op een dak geplaatst. Dit komt meestal voor bij nieuwbouwwoningen met een groot dak. Door kleinere dakkapellen op dit grote dak te plaatsen, krijgt de woning een heel andere uitstraling.

Onze ervaring is dat de meeste mensen voor een dakkapel op hun dak kiezen omdat je zo de meeste plaats voor het minste geld krijgt. Met een relatief kleine investering maak je van een kleine zolder een grote kamer.

Wist je dat bijna elke dakconstructie geschikt is voor een dakkapel?

En dat aan elke kant van het dak een dakkapel geplaatst kan worden om zo nog meer ruimte te krijgen?

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

  • Relatief kleine investering voor veel ruimte
  • Geschikt voor bijna elke woning
  • Maakt het dak van de woning vaak mooier
  • Ruim uitzicht naar buiten
  • Rolluik of zonnescherm eenvoudig te integreren
  • Maatwerk mogelijk, zelfs tot 16 meter breed!

Wat zijn de nadelen van een dakkapel?

In sommige gemeenten kan de vergunningprocedure vrij ingewikkeld zijn.

Zal de dakkapel bij mijn woning passen?

  • Bij een landelijke woning past een landelijke dakkapel
  • Bij een moderne woning past een moderne dakkapel

Wij kunnen uw wensen voor een dakkapel op uw dak voor vrijwel elke woning aanpassen. De type afwerking aan de buitenkant kan bijvoorbeeld in tropisch hardhout of juist in strakke materialen zijn.

Het staat u helemaal vrij om voor de afwerking of ramen een eigen kleur te kiezen.

Wilt u draai-kiep en een vast raam? Of 3 draai-kiep en een verhuisraam? Aan de buitenkant in een RAL-kleur en aan de binnenkant wit? Alles is mogelijk. En het goede nieuws is: al deze kleine aanpassingen hebben maar een kleine impact op de prijs. Ga uit van een 10% verschil. De meeste dakkapellen hebben een plat dak. Dit past bij de meeste woningen. Maar ook een hellend dak of een puntdakje is perfect mogelijk.

De kwaliteit van een dakkapel op het dak

Wij raden sterk af om een dakkapel te plaatsen die is opgebouwd uit isolatieplaten. Ook PVC dakkapellen hebben bewezen een slechte duurzaamheid te hebben; scheuren en scheef trekken van de constructie zorgt voor lekken en onveilige situaties.

Wat maakt ze kwalitatief en duurzaam?

In de eerste plaats is de constructie van de dakkapel om voor de stabiliteit, stevigheid en veiligheid te zorgen. Bij Roozenburg gebruiken wij Douglas hout voor de volledige constructie. Douglas hout wordt bij de meeste nieuwbouwwoningen gebruikt voor de constructie van het dak.

Ook het dak wordt in hout uitgetimmerd en krijgt een kwalitatieve waterdichting dankzij gewapend dakrubber of EPDM. Soms wordt ook het dak waterdicht gemaakt met behulp van drie lagen hoogwaardige dakbitumen. De ramen die wij plaatsen zijn afkomstig van een Belgisch of Duits A-merk.

De afwerking aan de buitenkant gebeurt met zeer hoogwaardige materialen. Nooit met PVC. Dit materiaal trekt niet krom, verkleurt niet, is 100% waterbestendig en moet nooit geschilderd worden. Heb je jezelf ooit omgekleed in de kleedhokjes van een publiek zwembad? Misschien herinner je het materiaal waarvan deze kleedhokjes gemaakt waren? Het is keihard en perfect waterbestendig. Het is dit of een gelijkaardig materiaal dat wij voor de buitenkant gebruiken.

Wat zijn de opties

  • Een geïntegreerd elektrisch rolluik dat onzichtbaar is weggewerkt.
  • Zo ook met een zonnescherm dat elektrisch bediend kan worden.
  • Vliegenhorren voor de ramen is vaak een must.
  • En voor de veiligheid zijn raamklinken met een slot mogelijk.

Wil je ventilatieroosters boven je ramen? Of hou je van kruislatten in de ramen voor een landelijke look? Wij maken er een sport van om u zo veel mogelijk tegemoet te komen zodat u niet enkel een zee van extra ruimte krijgt, maar ook een mooie toevoeging aan uw woning die u van alle gemakken voorziet.

Gaat mijn dak instorten?

Iemand die niet gewend is om te (ver)bouwen kan zich moeilijk inbeelden wat het inhoudt om een dakkapel in het dak te laten plaatsen.

Het lijkt een enorme ingreep: een gat in het dak maken en balken doorzagen. Maar nee, uw dak gaat niet instorten.

En wat als het gaat regenen?

Net om die redenen wil je zo’n bouwwerk laten plaatsen door een volleerde dakwerker. Bij Roozenburg Dakwerken plaatsen wij regelmatig volledige dakconstructies. Onze dak-timmerlui gaan met de grootste zorg om met de constructie van elk dak en nemen geen enkel risico. Voor hen is een gat maken in uw dak een relatief eenvoudige ingreep. Binnen 1 dag is uw dak weer waterdicht.

En we maken het dak enkel open wanneer er géén regen wordt voorspeld. Geen risico’s dus. Omdat wij ons bewust zijn van onze kwaliteit geven wij niet de standaard 2, maar 10 jaar garantie op ons werk.

En de kosten?

Wij houden van klare taal en concrete en volledige informatie. Van het verleiden met onrealistisch lage prijzen om de klant daarna teleur te stellen met meerkosten wordt niemand blij. Een dakkapel van 3 meter voor 5000 euro betekent doorgaans géén ramen, géén plaatsing, géén vergunning, etc. Een eenvoudige richtlijn voor een dakkapel die 100% in orde is: reken tussen de 3000 en 4000 euro per lopende meter. Een smalle dakkapel kost rond 4000 per lopende meter, de prijs van een brede dakkapel zakt naar de 3000 per lopende meter. *Let wel, dit zijn richtprijzen en verschillen naargelang de materiaalkeuze, afwerking en opties.

Het renoveren van een dak is specialisten werk. Nodig daarom de specialisten van Roozenburg Dakwerken uit zodat zij u kunnen adviseren of een scherpe offerte kunnen voorleggen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste soorten dakbedekking voor jouw dak? Geen nood. De juiste dakbedekking kiezen is immers een hele uitdaging. Welk materiaal kies je voor je dak? Welke kleur past het best bij je gevel? En dan hebben we het nog niet over isolatiemateriaal, regenpijpen of dakramen. De specialisten van Roozenburg Dakwerken staan voor je klaar om alle modellen gedetailleerd met je te bespreken en jouw vragen te beantwoorden.  

Voor Roozenburg Dakwerken staat voorop dat wij zowel een goed dak als een tevreden klant willen opleveren. Wij kijken dus verder dan de kwaliteit van het gekozen materiaal en de afwerking.

No items found.

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.