top of page

Energie besparen met dakisolatie

Dakisolatie die helpt energie te besparen

 

1. Besparen met isolatie

2. Besparen met dakisolatie 3. Verbeter de huidige isolatie 4. Kies een hoge isolatiewaarde 5. Energie besparen met zoldervloerisolatie 6. Laat een plak dak door experten installeren

7. Ook bij een groen dak is isolatie nodig 8. Koelere bovenverdieping door isolatie 9. Laat uw dak isoleren door professionals


 

Wilt u energie besparen?

Dan is uw huis voldoende isoleren een absolute must. En vergeet daarbij vooral uw dak niet. De juiste dakisolatie speelt een belangrijke rol in het vaststellen van de besparingen. In deze tijd waarin ‘klimaatneutraal zijn’ vrijwel overal het debat bepaalt, is het raadzaam om ook de isolatie van uw woning eens te bekijken.


De juiste dakisolatie speelt een belangrijke rol in het vaststellen van de besparingen.
 

Tip 1: Besparen met isolatie

Het isoleren van uw huis kan ervoor zorgen dat u veel bespaart op uw energierekening. Immers, als uw woning minder warmte verliest aan de buitenlucht dan hoeft u ook minder aardgas te stoken om het huis weer warm te krijgen. Bij het verbranden van aardgas komt Co2 vrij en dat is niet goed voor het milieu.

Een geïsoleerd huis is dus milieuvriendelijker en tegelijkertijd beter voor uw portemonnee. Er zijn verschillende opties mogelijk om uw woning te isoleren, denk aan vloerisolatie, isolerende ramen of een isolerend dak.

 

Tip 2: Besparen met dakisolatie


Van alle manieren waarop u uw huis kunt isoleren, kun u het meeste besparen door het dak te isoleren. In een slecht geïsoleerd huis kan er namelijk tot wel 30% van de warmte in het huis verloren gaan door het dak. Een goede dakisolatie is dan ook snel terugverdiend. Het rendement is ongeveer vergelijkbaar met een rente van 7% op uw spaarrekening. Een goede investering voor de lange termijn dus.

 

Tip 3: Verbeter de huidige isolatie


Hoewel veel huizen al over een geïsoleerd dak beschikken, is de kwaliteit van deze isolatie soms zeer matig. Daarom is het vaak nog steeds interessant om de isolatie van het dak te verbeteren en zo nog meer energie te besparen. Komt u er graag achter welke voordelen extra isolatie van het dak u kan bieden? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

Tip 4: Kies een hoge isolatiewaarde


Er zijn verschillende materialen waarmee daken geïsoleerd kunnen worden. U kunt bijvoorbeeld isolatiepanelen, steen- of glaswol en PUR gebruiken. Bij de isolatie van een dak is het van groot belang om te kijken naar de isolatiewaarde van het materiaal dat daarvoor wordt gebruikt. Kies voor een materiaal met een hoge isolatiewaarde, want daarmee kunt u de meeste energie besparen.


De geschiktheid van een materiaal kan per dak verschillen. Kijk daarom goed welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor uw dak.


 

Tip 5: Energie besparen met de isolatie van de zoldervloer


Zeker als u de zolder niet gebruikt als leefruimte, kunt u ook veel geld besparen met het isoleren van de zoldervloer. Als de zoldervloer geïsoleerd is, kan er minder warmte naar de zolder stijgen en via het dak naar buiten verloren gaan. Isoleren van de zoldervloer gaat sneller dan het isoleren van een dak en er is minder isolatiemateriaal voor nodig.

 

Tip 6: Laat een plat dak door experten installeren


De isolatie van een plat dak kunt u het beste overlaten aan een professionele firma. Schuine daken kunt u zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant isoleren. Bij platte daken kan dat echter het beste aan de buitenkant (bovenkant) worden gedaan. Isoleren aan de binnenkant van een plat dak geeft een risico op schimmel of rottend hout.

 

Tip 7: Ook bij een groen dak is isolatie is nodig


Een groendak is een dak dat bedekt is met planten. Groene daken zijn leuk om naar te kijken en hebben bovendien ook een hoge functionaliteit. Voordelen van een groen dak zijn onder andere een verhoogde levensduur van het dak, betere isolatie, bescherming tegen regenwater en geluidsisolatie.

Daarnaast zijn ze beter voor het milieu. Hoewel een groen dak dus al zorgt voor energiebesparing, isoleert een groen dak nog onvoldoende. Een groen dak is dus geen vervanging van dakisolatie en extra isolatie is nodig.


 

Tip 8: Koelere bovenverdieping door isolatie


Het isoleren van uw dak heeft nog meer voordelen. U bespaart niet alleen op energie, maar u krijgt ook een hoger wooncomfort in de plaats, omdat uw woning minder warmte verliest. Ook in de zomer draagt dakisolatie bij aan het comfort. In de zomer kan een zolderverdieping heel warm worden als de zon op het dak schijnt. De isolatie houdt deze warmte tegen, waardoor u in de zomer een koelere bovenverdieping heeft.

 

Tip 9: Laat uw dak isoleren door Roozenburg Dakwerken


Uw dak isoleren kan dus energie besparen en een groot voordeel opleveren op uw energierekening. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en materialen waarmee een dak geïsoleerd kan worden. De effectiviteit hiervan kan per dak verschillen. Laat uw dak daarom isoleren door Roozenburg Dakwerken.Wij staan garant voor een duurzame oplossing op de lange termijn.


 

Geef dakproblemen geen kans

Voorkomen is beter dan genezen. Door het tijdig voorkomen van dakproblemen bent u op alle omstandigheden voorbereid. Bovendien bespaart u zichzelf dure reparatiekosten. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw dak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

 

De experts van Roozenburg Dakwerken staan altijd klaar en zijn graag bereid om u vrijblijvend te informeren. Dakwerkzaamheden kunnen kostbaar en ingrijpend zijn. Door binnenkort het gesprek aan te gaan kunt u hier zich op voorbereiden.

 

Neem gerust contact op met Roozenburg Dakwerken voor meer informatie over


dakramen, dakrenovatie, dakkapellen of gevelrenovatie. Of vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

 

Kies een dag en tijdstip dat het beste voor u past en wij bellen u op voor een kort gesprek. We overlopen samen wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen helpen. We voorzien ongeveer 15 minuten voor dit gesprek. Eventueel maken we samen een afspraak voor een thuisbezoek.

 

Wie is Roozenburg?


Wij zijn een Kempisch bedrijf met een open mentaliteit: mensen uit 't goeie hout gesneden, met hart voor de klant. Dat klinkt ideaal en dat is het ook. Onze harde werkers zijn gespecialiseerde vakmensen, stuk voor stuk

 

Mis geen voor u toepasbare informatie over dak- en gevelrenovatie dat via dit kanaal gedeeld wordt.

Dit gaat van subsidies waarbij Roozenburg u kan bijstaan om geen geld op tafel te laten liggen, tot nieuwe regelgevingen in de bouwsector en insider scoops wat betreft industrie innovaties.


Denk je dat jouw familie of vrienden dit artikel misschien wel interessant zouden vinden, stuur gerust door via de beschikbare kanalen.


Alvast bedankt en veel leesplezier!

Roozenburg Dakwerken48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page