top of page

Energie besparen met dakisolatie

Dakisolatie die helpt energie te besparen

 

1. Besparen met isolatie

2. Besparen met dakisolatie 3. Verbeter de huidige isolatie 4. Kies een hoge isolatiewaarde 5. Energie besparen met zoldervloerisolatie 6. Laat een plak dak door experten installeren

7. Ook bij een groen dak is isolatie nodig 8. Koelere bovenverdieping door isolatie 9. Laat uw dak isoleren door professionals


 

Wilt u energie besparen?

Dan is uw huis voldoende isoleren een absolute must. En vergeet daarbij vooral uw dak niet. De juiste dakisolatie speelt een belangrijke rol in het vaststellen van de besparingen. In deze tijd waarin ‘klimaatneutraal zijn’ vrijwel overal het debat bepaalt, is het raadzaam om ook de isolatie van uw woning eens te bekijken.


De juiste dakisolatie speelt een belangrijke rol in het vaststellen van de besparingen.
 

Tip 1: Besparen met isolatie

Het isoleren van uw huis kan ervoor zorgen dat u veel bespaart op uw energierekening. Immers, als uw woning minder warmte verliest aan de buitenlucht dan hoeft u ook minder aardgas te stoken om het huis weer warm te krijgen. Bij het verbranden van aardgas komt Co2 vrij en dat is niet goed voor het milieu.

Een geïsoleerd huis is dus milieuvriendelijker en tegelijkertijd beter voor uw portemonnee. Er zijn verschillende opties mogelijk om uw woning te isoleren, denk aan vloerisolatie, isolerende ramen of een isolerend dak.

 

Tip 2: Besparen met dakisolatie


Van alle manieren waarop u uw huis kunt isoleren, kun u het meeste besparen door het dak te isoleren. In een slecht geïsoleerd huis kan er namelijk tot wel 30% van de warmte in het huis verloren gaan door het dak. Een goede dakisolatie is dan ook snel terugverdiend. Het rendement is ongeveer vergelijkbaar met een rente van 7% op uw spaarrekening. Een goede investering voor de lange termijn dus.

 

Tip 3: Verbeter de huidige isolatie


Hoewel veel huizen al over een geïsoleerd dak beschikken, is de kwaliteit van deze isolatie soms zeer matig. Daarom is het vaak nog steeds interessant om de isolatie van het dak te verbeteren en zo nog meer energie te besparen. Komt u er graag achter welke voordelen extra isolatie van het dak u kan bieden? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

Tip 4: Kies een hoge isolatiewaarde


Er zijn verschillende materialen waarmee daken geïsoleerd kunnen worden. U kunt bijvoorbeeld isolatiepanelen, steen- of glaswol en PUR gebruiken. Bij de isolatie van een dak is het van groot belang om te kijken naar de isolatiewaarde van het materiaal dat daarvoor wordt gebruikt. Kies voor een materiaal met een hoge isolatiewaarde, want daarmee kunt u de meeste energie besparen.