top of page

Een raam op zolder is echt een must

Bijgewerkt op: 3 aug. 2021

Waarom een dakraam in jouw zolderkamer een must is, 5 redenen.

 
De voordelen van het plaatsen van een dakraam

Natuurlijke warmte regulering


 

Zeker tijdens deze Corona-tijd is gebleken dat een kamer op zolder heel handig kan zijn. Om deze zo op te zetten dat het aangenaam is om er veel tijd door te brengen, mag het er niet donker en bedompt zijn. Een zolderraam biedt daarvoor een uitkomst.


Tot begin 2020 waren zolders vooral bedoeld om te fungeren als opslagruimte voor allerlei spullen waar u in de rest van uw huis geen plaats voor heeft. Sinds men, als gevolg van corona, geacht wordt thuis te werken of veelvuldig de kinderen in huis te hebben, is een extra kamer op veel plekken gewenst. De meest voor de hand liggende plek is daarbij de zolder.


Lees ook: Hoe groot mag een dakkapel zijn?

Er zijn vele mogelijkheden om hier een lichte, goed geventileerde kamer van te maken. Dit kunt u realiseren door het plaatsen van een dakraam of er zelfs een dakkapel op te laten zetten. De voorwaarden voor een dakkapel worden in dit artikel uitgelegd. Denkt u alleen bij een raam op zolder te blijven dan is het wel belangrijk dat deze door een expert wordt geplaatst.

 

De voordelen van het plaatsen van een dakraam


Door het plaatsen van een dakraam komt er veel meer zonlicht de kamer in. Dat is gezond en doet ook veel gezelliger aan. Ook zal het u helpen het energieverbruik op zolder te minimaliseren omdat u niet kunstlicht nodig zult hebben om te zien wat u doet.


Een kamer dat verlicht is, oogt veel ruimer en geeft een vrij gevoel. Licht is ook een belangrijk element dat bijdraagt aan de gezondheid.


Doordat uw kamer veel lichter is, biedt het ook meer mogelijkheden voor de inrichting ervan. Wanneer men voldoende dag- en zonlicht binnen krijgt, kan men de kamer inrichten en gebruiken als werkkamer. Ook kan hij dan prima dienst doen als slaapkamer voor wanneer logees blijven logeren.


Wanneer dat raam geopend kan worden, helpt het tevens om de ruimte goed te ventileren. Net als licht is ook frisse lucht erg belangrijk voor mensen om optimaal te functioneren.

 

Natuurlijke warmte regulering


Een raam op zolder helpt om, zeker op warme dagen, de temperatuur op natuurlijke wijze te reguleren. De zolder is namelijk de warmste ruimte van het huis omdat alle warmte naar boven toe trekt. Daar zal het zich verzamelen onder het dak. Zeker in het geval van een schuin dak kan die temperatuur, doordat de warmte blijft hangen, al snel oplopen. Dat is dezelfde ruimte waar u zit te werken of waar uw kinderen spelen. Om de warmte van de buitenkant in uw zolder te weren, kunt u het beste een zonwering plaatsen aan de buitenkant van uw raam. Dit voorkomt dat het zonlicht het raam überhaupt bereikt.

Aan de andere kant is het, wanneer het ‘s winters heel koud is, juist heel fijn om zoveel mogelijk warmte binnen te kunnen houden. Dat is mogelijk door te kiezen voor een raam met dubbel, isolerend glas. Om zowel ‘s zomers de warmte buiten te houden en ‘s winters binnen, is het aan te bevelen om rolluiken te plaatsen. U hoeft dan niet bang zijn dat u uw zolderkamer, door het plaatsen van een raam, ombouwt tot een broeikas.


Ook is het aan te raden om goed te kijken naar de manier van dakwerken. Wanneer uw dak is voorzien van een goede dakbedekking, biedt dit bescherming tegen zowel warmte, tocht en kou. De temperatuur in de ruimte is dan altijd constant.


 

Bent u overtuigd?


Overweegt u om een raam op zolder te laten plaatsen? Overweeg dan vooraf hoe groot u deze wilt hebben en waar deze het meest gewenst is. Voor een raam in het dak, dient u wel met een aantal zaken rekening te houden. Ook zijn dakramen verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Daarom is het verstandig dat u eerst eens bij een expert gaat informeren voor wat er allemaal mogelijk is.


Een raam op zolder zal namelijk de uitstraling van uw woning blijvend veranderen waardoor u wel overtuigd moet zijn van uw investering. Ook is het belangrijk wanneer de plaatsing vakkundig gebeurt.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie en vraag een vrijblijvende offerte aan of, nog beter, nodig een expert van Roozenburg Dakwerken uit om de mogelijkheden te komen inspecteren.

 

Neem gerust contact op met Roozenburg Dakwerken voor meer informatie over


dakramen, dakrenovatie, dakkapellen of gevelrenovatie. Of vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

 

Kies een dag en tijdstip dat het beste voor u past en wij bellen u op voor een kort gesprek. We overlopen samen wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen helpen. We voorzien ongeveer 15 minuten voor dit gesprek. Eventueel maken we samen een afspraak voor een thuisbezoek.

 

Wie is Roozenburg?


Wij zijn een Kempisch bedrijf met een open mentaliteit: mensen uit 't goeie hout gesneden, met hart voor de klant. Dat klinkt ideaal en dat is het ook. Onze harde werkers zijn gespecialiseerde vakmensen, stuk voor stuk

 

Mis geen voor u toepasbare informatie over dak- en gevelrenovatie dat via dit kanaal gedeeld wordt.

Dit gaat van subsidies waarbij Roozenburg u kan bijstaan om geen geld op tafel te laten liggen, tot nieuwe regelgevingen in de bouwsector en insider scoops wat betreft industrie innovaties.


Denk je dat jouw familie of vrienden dit artikel misschien wel interessant zouden vinden, stuur gerust door via de beschikbare kanalen.


Alvast bedankt en veel leesplezier!

Roozenburg Dakwerken255 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page