top of page

Een raam op zolder is echt een must

Bijgewerkt op: 3 aug. 2021

Waarom een dakraam in jouw zolderkamer een must is, 5 redenen.

 
De voordelen van het plaatsen van een dakraam

Natuurlijke warmte regulering


 

Zeker tijdens deze Corona-tijd is gebleken dat een kamer op zolder heel handig kan zijn. Om deze zo op te zetten dat het aangenaam is om er veel tijd door te brengen, mag het er niet donker en bedompt zijn. Een zolderraam biedt daarvoor een uitkomst.


Tot begin 2020 waren zolders vooral bedoeld om te fungeren als opslagruimte voor allerlei spullen waar u in de rest van uw huis geen plaats voor heeft. Sinds men, als gevolg van corona, geacht wordt thuis te werken of veelvuldig de kinderen in huis te hebben, is een extra kamer op veel plekken gewenst. De meest voor de hand liggende plek is daarbij de zolder.


Lees ook: Hoe groot mag een dakkapel zijn?

Er zijn vele mogelijkheden om hier een lichte, goed geventileerde kamer van te maken. Dit kunt u realiseren door het plaatsen van een dakraam of er zelfs een dakkapel op te laten zetten. De voorwaarden voor een dakkapel worden in dit artikel uitgelegd. Denkt u alleen bij een raam op zolder te blijven dan is het wel belangrijk dat deze door een expert wordt geplaatst.

 

De voordelen van het plaatsen van een dakraam


Door het plaatsen van een dakraam komt er veel meer zonlicht de kamer in. Dat is gezond en doet ook veel gezelliger aan. Ook zal het u helpen het energieverbruik op zolder te minimaliseren omdat u niet kunstlicht nodig zult hebben om te zien wat u doet.


Een kamer dat verlicht is, oogt veel ruimer en geeft een vrij gevoel. Licht is ook een belangrijk element dat bijdraagt aan de gezondheid.


Doordat uw kamer veel lichter is, biedt het ook meer mogelijkheden voor de inrichting ervan. Wanneer men voldoende dag- en zonlicht binnen krijgt, kan men de kamer inrichten en gebruiken als werkkamer. Ook kan hij dan prima dienst doen als slaapkamer voor wanneer logees blijven logeren.


Wanneer dat raam geopend kan worden, helpt het tevens om de ruimte goed te ventileren. Net als licht is ook frisse lucht erg belangrijk voor mensen om optimaal te functioneren.

 

Natuurlijke warmte regulering