top of page

Een plat dak plaatsen: hoe begin je eraan?

Bijgewerkt op: 29 apr. 2022

Om fouten te voorkomen, doe je er verstandig aan om je aan de geldende richtlijnen voor het betreffende materiaal te houden.

 1.Meest voorkomende opbouw

2. Warm plat dak

3. Koud plat dak

4. Omgekeerd plat dak

5. Het dampscherm

6. Verkeerde isolatie

7. Isolatie zelf plaatsen of laten doen?

8. 100% zuiver water

9. Tweemaal per jaar het dak controleren


Wil je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken, bestel dan een kant en klaar doe het zelf pakket. Daar zitten alle onderdelen bij die je nodig hebt.
 

Een plat dak plaatsen is best een onderneming die niet voor iedereen is weggelegd. Zeker als je het nog nooit hebt gedaan, zijn er bepaalde cruciale aspecten, zoals het isolatiemateriaal en de soort dakbedekking.


Zorg dus dat je jezelf goed voorbereid. In dit artikel bespreken we enkele aandachtspunten en geven we gerichte tips.Lees ook ons artikel:
Hoe blijft dakrenovatie betaalbaar?
 

Meest voorkomende opbouw


Een dakconstructie kan bestaan uit beton of uit hout. Tegenwoordig worden de meeste platte daken opgebouwd uit beton. Een houten constructie wordt nog wel gebruikt, maar dan voornamelijk voor bijgebouwen of schuren.


Een beetje moeilijker is het kiezen van de juiste dakbedekking en isolatie. Er zijn immers heel wat soorten dakbedekkingen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Vandaar dat wij aanraden om je altijd door specialisten te laten begeleiden.


Geen idee hoe je hier best aan begint? Wij leggen je alvast de belangrijkste verschillen voor platte dakbedekking uit. "Dakbedekking voor een plat dak kiezen."