top of page

Ja, een dakrenovatie is een hele klus

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Wat komt er allemaal bij een dakrenovatie kijken?

 1. Renovatie van een leien dak

2. Renovatie bij platte daken

3. Renovatie van dakgoten en regenpijpen

4. Renovatie van constructiehout 5. Advies nodig bij jouw dakrenovatie?


 
Elk dak kan gerenoveerd worden
 

Kiest u voor een dakrenovatie of toch een volledig nieuw dak? Welk soort dakpan kiest u dan? En wat te doen met de dakgoten? Ja, een dakrenovatie is een hele klus, waarbij u op voorhand heel wat denkwerk moet verrichten en voorbereidingen moet treffen. Maar wie last heeft van keuzestress, helpen wij graag verder.


Elk dak kan gerenoveerd worden, maar het werken op grote hoogte en met verouderde materialen vraagt kennis van zaken en een bepaalde expertise. Vandaar dat u dat het beste aan een expert kunt uitbesteden.Lees ook ons artikel:
De dakrenovatiepremies op een rijtje.
 

Renovatie van een leien dak


Een leien dak kan gerealiseerd worden met natuurleien (leisteen) of met kunst leien (vezelcement). De plaatsing van deze leien kan met verschillende patronen, met telkens een unieke uitstraling. De belangrijkste keuze die u hierbij moet maken, is de keuze tussen een enkelvoudige dekking of een dubbele dekking. Een enkelvoudige dekking is de goedkopere optie, maar wij raden toch aan om eerder voor een dubbele dekking te kiezen, aangezien u hiermee de kans op lekkages extra beperkt. Daarbij moet u wel rekening houden met het gewicht van de leien. Kiest u voor een dubbele dekking, dan kiest u immers voor extra gewicht. Overleg dus best eerst even met de architect of ingenieur om na te gaan of uw dak wel zo geschikt is voor dit extra gewicht. U kunt ook opteren voor kunstleien of bitumenleien, die beiden minder wegen maar tegelijk ook minder duurzaam zijn.


Renoveren en herstellen van een leien dak Leien die losgekomen zijn door doorgeroeste leihaken of een stevig onweer, dienen absoluut vervangen te worden. Water dat via een leien dak naar binnen sijpelt kan namelijk heel wat schade veroorzaken, zoals schimmel, ongedierte en daklekkage. Het tijdig vervangen van losliggende leien voorkomt dus een hele reeks extra dakwerken, maar ook voor aantasting van uw wooncomfort.


 

Renovatie bij platte daken


Er bestaan verschillende soorten platte daken, zoals koude, omgekeerde en warme platte daken, naargelang de ligging van de dakisolatie. Voor de dakbedekking zijn er ook meerdere opties: PVC-folie, EPDM of roofing (bitumen). Deze bedekking kan gelijmd, gelast of mechanisch bevestigd worden op de dakisolatie (bij een warm dak). Afhankelijk van de opbouw kan een plat dak ook als groendak dienst doen.


Herstellen en renoveren van platte daken Dakwerken bij platte daken zijn niet vanzelfsprekend. Zo moet er bijvoorbeeld extra dakisolatie geplaatst worden, of moet de oude isolatie vervangen worden. Bij oudere platte daken zorgen slijtage en de invloed van UV-straling voor de meeste problemen. Ze veroorzaken scheuren en blaasvorming in roofing, lekkages aan dakdoorvoeren, enzovoort. Lasnaden kunnen als gevolg van een slechte verlijming en allerlei problemen met de dakrand loskomen. Dit dient dus zo snel mogelijk opgelost te worden.

 

Renovatie van dakgoten en regenpijpen


Het herstellen van dakgoten is een belangrijk onderdeel van dakwerken. Hanggoten en bakgoten geraken makkelijk verstopt, beginnen snel te lekken en zijn gevoelig voor houtrot. Door een slechte hechting aan het dak gaat de afwatering naar de afvoerpijpen niet meer voldoen, met een ophoping van mos en bladeren als gevolg. Dit extra gewicht doet de goten doorhangen of zelfs volledig afbreken. Bij bakgoten kan het hout rotten door het insijpelen van vocht. De dakgootbekleding vervangen is dan de enige optie.

Bij PVC gootstukken bestaat de kans dat deze slecht op elkaar aangesloten zijn, waardoor waterinfiltratie gaat optreden. Bij zinken hanggoten kunnen de lasnaden afbreken, met een slechte waterafvoer als gevolg. In beide gevallen is het vervangen van de dakgoten de beste optie.

 

Renovatie van constructiehout


De constructie van een dak bestaat uit verschillende soorten hout. Om de draagkracht van het dak te garanderen mag dit hout niet in slechte staat zijn. In geval van waterschade gaat het hout rotten en broos worden. Dan is het dakhout vervangen de beste optie is.

 

Advies nodig bij jouw dakrenovatie?


Kunt u wel wat advies gebruiken bij uw dakrenovatie? Uw dak vernieuwen of renoveren is dan ook een heel project. Bovendien worden de eisen, waaraan een dak moet voldoen, steeds strenger. Wilt u zeker zijn dat u de juiste beslissingen maakt? Laat u dan begeleiden door een expert die ter plaatse komt voor advies op maat. De experts van Roozenburg Dakwerken zijn graag bereid om uw dak te komen inspecteren en u te adviseren.

 

Voor Roozenburg Dakwerken staat voorop dat wij zowel een goed dak als een tevreden klant willen opleveren. Wij kijken dus verder dan de kwaliteit van het gekozen materiaal en de afwerking.

 
 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij u kunnen voorlichten over de opties die mogelijk zijn. Bij Roozenburg Dakwerken weten we waar we het over hebben.Wij staan garant voor een duurzame oplossing op de lange termijn.


 

Geef dakproblemen geen kans

Voorkomen is beter dan genezen. Door het tijdig voorkomen van dakproblemen bent u op alle omstandigheden voorbereid. Bovendien bespaart u zichzelf dure reparatiekosten. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw dak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

 

De experts van Roozenburg Dakwerken staan altijd klaar en zijn graag bereid om u vrijblijvend te informeren. Dakwerkzaamheden kunnen kostbaar en ingrijpend zijn. Door binnenkort het gesprek aan te gaan kunt u hier zich op voorbereiden.

 

Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

 

Kies een dag en tijdstip dat het beste voor u past en wij bellen u op voor een kort gesprek. We overlopen samen wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen helpen. We voorzien ongeveer 15 minuten voor dit gesprek. Eventueel maken we samen een afspraak voor een thuisbezoek.

 

Wij zijn een Kempisch bedrijf met een open mentaliteit: mensen uit 't goeie hout gesneden, met hart voor de klant. Dat klinkt ideaal en dat is het ook. Onze harde werkers zijn gespecialiseerde vakmensen, stuk voor stuk

 

Mis geen voor u toepasbare informatie over dak- en gevelrenovatie dat via dit kanaal gedeeld wordt.

Dit gaat van subsidies waarbij Roozenburg u kan bijstaan om geen geld op tafel te laten liggen, tot nieuwe regelgevingen in de bouwsector en insider scoops wat betreft industrie innovaties.


Denk je dat jouw familie of vrienden dit artikel misschien wel interessant zouden vinden, stuur gerust door via de beschikbare kanalen.


Alvast bedankt!

Roozenburg Dakwerken


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page