top of page

Bescherm het dak dat u beschermt

Wat zijn de vier grootste vijanden van uw dak?

 


1. Rondvliegend puin of dakpannen

2. Houtwormen en ongenode gasten

3. Schoorstenen, zonnepanelen, antennes

4. Mos en bladeren

  • Goede planning

  • Geef dakproblemen geen kans 

Hevige storm, sneeuw, mos, zonneschijn en condensatie. Het Belgische klimaat is wisselvallig, en dat kan heel wat schade veroorzaken. Niet goed voor uw gemoedsrust, maar zeker ook niet voor uw portemonnee. Wat zijn de grootste vijanden van uw dak, en hoe kunt u ze voorkomen.


Een dak is, letterlijk, de kroon op uw werk, de kers op uw spreekwoordelijke taart. Het zorgt ervoor dat u comfortabel kunt wonen en beschermt u tegen de elementen. Vandaar dat het belangrijk is dat dit element de nodige zorg krijgt die het verdient.


Geef uw dak de nodige zorg die het verdient.
 

1. Rondvliegend puin of dakpannen

Storm is de grootste veroorzaker van dakproblemen. De wind kan ertoe leiden dat dakpannen worden weggeblazen of dat de dakbedekking beschadigd raakt door rondvliegend puin of takken. In sommige gevallen laat zelfs de dakbedekking gedeeltelijk los, waardoor lekkages ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen. Vergeet daarom niet om regelmatig uw dakbedekking te inspecteren. Liggen de pannen of leien nog wel goed? Zijn er geen gebroken dakpannen of beschadigingen aan uw dakbedekking?
Herstel eventuele schade zo snel mogelijk, zodat uw huis klaar is voor de storm.
 

2. Houtwormen en ongenode gasten