Wat u moet weten over EPDM daken
Alles wat u moet weten over EPDM als dakbedekking.

Wat is EPDM dakbedekking?
Betrouwbaar tegen lekkages
Aanbrengen is werk voor specialisten
Waarom kiest u voor EPDM?
Bitumen versus EPDM
PVC versus EPDM
Groen en EPDM

Gaat u een huis (ver)bouwen en twijfelt u nog over het juiste type dakbedekking? Of bent u toe aan een grondige dakrenovatie van uw huidige bitumen dak? Wij vertellen u graag de voordelen voor dakwerk zoals EPDM.
1. Wat is EPDM dakbedekking?
EPDM is de afkorting van “Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer”, een ingewikkelde, scheikundige bewoording voor een ijzersterk rubber. Dit synthetische rubber ontstaat door Polymerisatie (het samenvoegen van kleine koolwaterstoffen tot een lange keten) van de genoemde componenten.
*Ethylene Propylene Diene Monomer
Door deze massa tussen twee of meer walsen te rollen (kalanderen) en te vulkaniseren ontstaat een rubberfolie met een rekbaarheid van maar liefst 400%! Een technisch verhaal, maar in de praktijk betekent dit dat u, nadat de EPDM dakbedekking is aangebracht, niet meer naar uw dakbedekking hoeft om te kijken. EPDM is supersterk en onverwoestbaar!
Een dakbedekking van EPDM is geheel onderhoudsvrij, het hele jaar beloopbaar en volledig recycleerbaar.

EPDM bezit een aantal kwaliteiten en eigenschappen die dit type dakbedekking ijzersterk maken:
Blijvend elastisch bij temperatuurschommelingen;
Volledig bestand tegen weersinvloeden;
Hoge elasticiteit;
a. Betrouwbaar tegen lekkages Misschien wel het allergrootste voordeel van een EPDM dakbedekking is dat het synthetische rubber uit slechts één membraan bestaat dat uw dak volledig bedekt. In tegenstelling tot de banen dakleer die op de meeste daken zijn aangebracht, is EPDM vooral op het gebied van lekkages doorgaans betrouwbaarder. Bij bitumineuze dakrollen is het na een aantal jaar mogelijk dat de verbindingsnaden van de bitumineuze dakrollen loslaten. Op die manier kan er een lekkage in het dak ontstaan. Met EPDM bekleding op uw dak hoeft u zich hier geen zorgen over te maken omdat er bij het aanbrengen niet wordt gewerkt met losse componenten maar met één groot geheel.
