top of page

Top tien roofing tips

Wij zijn op alle daken thuis

 

1. Veiligheid komt steeds op de eerste plaats

2. Neem voorzorgsmaatregelen

3. Spuit het dak af

4. Houd de goten proper

5. Vermijd droge, rottende plekken

6. Voorkom het ophopen van ijs

7. Overweeg een EPDM dakbedekking

8. Inspecteer het materiaal

9. Onderzoek de kil en nok van het dak

10. Dicht de lekken


Wilt u zelf uw dak van roofing voorzien? Of laat u het door dakwerkers doen, maar wilt u dat alles correct gebeurt? Lees dan dit artikel met 10 roofing tips.

Als het gaat om het dak van een woning, dan zijn er vele zaken die belangrijk zijn. Wij zetten er een aantal voor u op een rij.

 

Lees ook ons artikel:
Koop een huis met een tiptop dak.
 

Veiligheid komt steeds op de eerste plaats


Als u bij een daklekkage zelf de reparaties wilt uitvoeren, is het zeer belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Een lek zoeken in de dakbedekking terwijl het regent of wanneer het dak bedekt is met ijs en sneeuw, is niet het beste idee. Neem rustig de tijd, wacht op betere weersomstandigheden en ga dan geduldig op zoek naar het lek.

 

Neem voorzorgsmaatregelen


Tijdens het uitvoeren van dakwerken moet u wel eens een onveilige houding aannemen. Overweeg schoenen met rubberen zolen om het uitglijden te vermijden en draag een harnas ter bescherming. Werk daarnaast steeds met een partner die meteen kan ingrijpen bij een werkongeval.

 

Spuit het dak af


Een handige manier om een lek in de roofing te vinden is door het dak op verschillende plaatsen met een tuinslang te besproeien. Doe dit best niet in de winter wanneer het buiten vriest. Dit kan namelijk een gladde dakbedekking veroorzaken en vergroot het risico op een ongeval.

 

Houd de goten proper


Verstopte dakgoten zijn één van de meest voorkomende oorzaken van lekkages in het dak. Een verstopte goot zorgt er immers voor dat het regenwater ophoopt en uiteindelijk zijn weg naar binnen vindt. Wilt u liever geen lek, dan is het verstandig om uw dakgoten regelmatig proper te maken.