top of page

Nieuwe of recuperatie dakpannen

Gerecupereerde dakpannen is niet zonder risico’s.

 

1. De kwaliteit van recuperatie dakpannen is niet gegarandeerd

2. De oude dakpannen kunnen afwijken qua formaat

3. Dakwerken met recuperatie dakpannen zijn zeer arbeidsintensief

4. Oude dakpannen bieden geen goede isolatie

5. De recuperatie dakpannen zijn zeer gevoelig voor breuken

6. Oude pannen kunnen snel onbruikbaar worden

 
De Oude Pottelbergse Pan 451:Een formidabel alternatief voor de recuperatie dakpannen

 

Denkt u erover om een oud pand zoals een landhuis, een hoeve of een pastorie te renoveren en twijfelt u over wat u moet doen met uw dak? Weet u niet of u de oude dakpannen moet gebruiken of moet gaan voor nieuwe dakpannen? In dit artikel leggen we u de voordelen en nadelen van deze keuzes uit.


Een dakrenovatie kan erg kostbaar zijn waardoor het voor de hand ligt om oude dakpannen te gebruiken. Zeker wanneer de meeste pannen nog in goede staat zijn. Recuperatie dakpannen genieten vaak de voorkeur omdat deze qua sfeer goed bij het oude gebouw passen. Maar ook wanneer u een nieuwe woning bouwt, kan een bedekking met authentiek ogende dakpannen erg mooi zijn. Toch is het soms verstandig om gelijk voor nieuwe dakpannen te kiezen zodat u er zeker van bent dat het dak voor de komende jaren weer helemaal wind- en waterdicht is.Lees ook ons artikel:
Hoe EPC-waarde woning verbeteren.
 

De kwaliteit van recuperatie dakpannen is niet gegarandeerd


In tegenstelling tot nieuwe dakpannen worden gerecupereerde dakpannen niet met een kwaliteitsgarantie geleverd. Zo kunt u dus niet profiteren van een garantieperiode van tientallen jaren, waarbij ook de vervangingskosten inbegrepen zijn.

 

De oude dakpannen kunnen afwijken qua formaat


In het verleden werden dakpannen lang niet altijd in een standaard formaat gemaakt. Dit maakt het plaatsen van een nieuw dak met recuperatie dakpannen een hele karwei. Bovendien passen verouderde dakpannen vaak niet goed op elkaar, waardoor u meer aandacht moet besteden aan het vermijden van lekkages tijdens regenbuien.

 

Dakwerken met recuperatie dakpannen is zeer arbeidsintensief