top of page

Is uw dak aan een onderhoud toe?

Wanneer is het tijd om mijn dak te onderhouden?

 

Uw dak onderhouden:


  1. Wanneer doet u dat het beste?

  2. De eerste kenmerken

  3. Nog meer tekenen van verval

  4. Ga zelf het dak op


 

Een auto gaat door een wasstraat, de ramen van uw huis worden gezeemd en uw tanden worden regelmatig gecontroleerd door de tandarts. Het dak van uw huis verdient dezelfde aandacht. In dit artikel leggen we uit hoe u dat het beste kunt aanpakken.Wanneer doet u dat het beste?

Bij stormachtig weer ligt er een enorme druk op het dak. Juist dan zult u merken of uw dak nog steeds van de gewenste kwaliteit is. Omdat u de normale slijtage van een dak, in droge tijden, nauwelijks merkt of ziet, is het belangrijk dat u de kwaliteit ervan tijdig verkent. De meeste huiseigenaren herkennen dit soort problemen niet meteen waardoor ze het belang van het dak onderhouden niet direct inzien. Die komen snel van een koude kermis thuis wanneer het winters weer de overhand neemt.

 

De eerste kenmerken


Een goed onderhouden dak garandeert u meer woonplezier. Ook zult u daarvan profiteren wanneer u uw huis te koop zet. Het stelt sowieso gerust om de zaken goed te regelen. Is uw dak al aan onderhoud toe?


De eerste signalen vallen alleen op wanneer u weet waar u op moet letten. Daarvoor moet u uw dak eens goed onder ogen laten nemen. Bij voorkeur laat u dat doen door een expert omdat die weet waar die op moet letten. Diens getrainde oog is beter in staat om beginnende blazen of scheuren in de dakbedekking te bedekken. Vaak is dat het eerste signaal dat het dak onderhouden moet worden.


 

Nog meer tekenen van verval


In een wat later stadium kan het ook zijn dat de voegen of randen langzaam verder loskomen. Ook dat betekent dan dat u externe hulp in moet schakelen om het dak netjes te onderhouden. Wanneer er veel water op het dak blijft liggen, dan heeft deze zeker een opknapbeurt nodig. Een paar druppels water is nog niet erg maar wanneer dat een overvloedige hoeveelheid water wordt dan zal er toch echt een belletje moeten gaan rinkelen. Juist om deze reden is het belangrijk dat u regelmatig eens een kijkje neemt. Dan kunt u beter inschatten of de situatie slechts tijdelijk is, of een indicatie is van een blijvend probleem.

 

Ga zelf het dak op


Een plat dak gaat tussen twintig tot veertig jaar mee maar wel op voorwaarde dat het dak onderhouden wordt en op de manier zoals die door de bouwer is voorgeschreven. Een plat dak staat bekend als een kwetsbaarder dak dan een pannendak. Bovendien vraagt een plat dak ook regelmatig om aandacht. Een opknapbeurt begint met het schoonmaken van het dak zodat er geen bladeren en ander vuil op blijft liggen. Dit voorkomt dat de afvoer verstopt raakt.


Ongewenste blazen in het dak pakt u aan door deze open te snijden, het te laten luchten en vervolgens weer dicht te drukken. Daarna zal de snede moeten worden bijgewerkt om te voorkomen dat vocht zich hierlangs onder de dakbedekking sijpt. Ook de dakgoot speelt een belangrijke rol bij het afvoeren van alles dat op uw dak ligt. U reinigt het door deze open te maken, het vuil te verwijderen en daarna te ontvetten. Controleer voor de volledigheid ook de aansluitingen van het dak met bijvoorbeeld de muren en de schoorsteen.


 

Wij komen vrijblijvend langs


Werken op hoogte is iets dat bepaalde voorzorgsmaatregelen, kennis van zaken en specifieke middelen vergt. Daarom doet u er verstandig aan om een expert te vragen om vast te stellen of het dak onderhouden moet worden.


Wij helpen u graag om uit te zoeken of uw dak aan een onderhoud toe is. U ontvangt van ons een rapport waarin wij de tekenen voor eventueel benodigd onderhoud met u bespreken. Ook overleggen wij met u hoe wij dit het beste zouden kunnen oplossen en wat voor u het meest geschikte moment daarvoor is. Roozenburg Dakwerken doet dit al vele jaren en wij kunnen daarom uit ruime ervaring spreken.

 

Zoals u ziet, zijn er meestal vakkundige handen voor nodig om de soms grote operaties tot een nog beter einde te brengen.


Als servicegericht bedrijf staan we met alle plezier voor u klaar om uw dak aan te pakken waar nodig.


En zo komt u meteen meer te weten over dakonderhoud!

 

Neem gerust contact op met Roozenburg Dakwerken voor meer informatie over


dakramen, dakrenovatie, dakkapellen of gevelrenovatie. Of vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

 

Kies een dag en tijdstip dat het beste voor u past en wij bellen u op voor een kort gesprek. We overlopen samen wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen helpen. We voorzien ongeveer 15 minuten voor dit gesprek. Eventueel maken we samen een afspraak voor een thuisbezoek.

 

Wie is Roozenburg?


Wij zijn een Kempisch bedrijf met een open mentaliteit: mensen uit 't goeie hout gesneden, met hart voor de klant. Dat klinkt ideaal en dat is het ook. Onze harde werkers zijn gespecialiseerde vakmensen, stuk voor stuk

 

Mis geen voor u toepasbare informatie over dak- en gevelrenovatie dat via dit kanaal gedeeld wordt.

Dit gaat van subsidies waarbij Roozenburg u kan bijstaan om geen geld op tafel te laten liggen, tot nieuwe regelgevingen in de bouwsector en insider scoops wat betreft industrie innovaties.


Denk je dat jouw familie of vrienden dit artikel misschien wel interessant zouden vinden, stuur gerust door via de beschikbare kanalen.


Alvast bedankt en veel leesplezier!

Roozenburg Dakwerken


#dakonderhoud #platdakonderhoud

#roozenburgdakwerken #rijkevorsel #antwerpen #kempen

#dakrenovatie #dakkapel #zolderrenovatie #gevelrenovatie #dakramen #lichtkoepels

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page