top of page

Is uw dak aan een onderhoud toe?

Wanneer is het tijd om mijn dak te onderhouden?

 

Uw dak onderhouden:


  1. Wanneer doet u dat het beste?

  2. De eerste kenmerken

  3. Nog meer tekenen van verval

  4. Ga zelf het dak op


 

Een auto gaat door een wasstraat, de ramen van uw huis worden gezeemd en uw tanden worden regelmatig gecontroleerd door de tandarts. Het dak van uw huis verdient dezelfde aandacht. In dit artikel leggen we uit hoe u dat het beste kunt aanpakken.Wanneer doet u dat het beste?

Bij stormachtig weer ligt er een enorme druk op het dak. Juist dan zult u merken of uw dak nog steeds van de gewenste kwaliteit is. Omdat u de normale slijtage van een dak, in droge tijden, nauwelijks merkt of ziet, is het belangrijk dat u de kwaliteit ervan tijdig verkent. De meeste huiseigenaren herkennen dit soort problemen niet meteen waardoor ze het belang van het dak onderhouden niet direct inzien. Die komen snel van een koude kermis thuis wanneer het winters weer de overhand neemt.

 

De eerste kenmerken


Een goed onderhouden dak garandeert u meer woonplezier. Ook zult u daarvan profiteren wanneer u uw huis te koop zet. Het stelt sowieso gerust om de zaken goed te regelen. Is uw dak al aan onderhoud toe?


De eerste signalen vallen alleen op wanneer u weet waar u op moet letten. Daarvoor moet u uw dak eens goed onder ogen laten nemen. Bij voorkeur laat u dat doen door een expert omdat die weet waar die op moet letten. Diens getrainde oog is beter in staat om beginnende blazen of scheuren in de dakbedekking te bedekken. Vaak is dat het eerste signaal dat het dak onderhouden moet worden.


 

Nog meer tekenen van verval