top of page

Hoe blijft dakrenovatie betaalbaar?

Het meeste voordeel halen uit uw renovatie?

 

Ontdek onze 5 tips.


1. Een goede isolatie is de basis voor uw renovatie

2. Kies voor de juiste dakbedekking voor uw huis

3. Combineer dakrenovatie en plaats zonnepanelen

4. Verbeterde isolatie door dubbelwandig glas

5. Veel meerwaarde door nieuwe badkamer 

Uw huis renoveren is geen lachertje.


Toch is het soms cruciaal om bepaalde renovaties uit te voeren. Dit omdat u simpelweg uw huis in een zo goede mogelijke staat wilt houden. Durft u een renovatie aan? Wij geven u 5 tips om zoveel mogelijk voordeel en waarde uit uw dakrenovatie te halen.


Het dak renoveren kan soms een complexe en dure aangelegenheid zijn. Hier zijn wat tips om alles in goede banen te leiden en het hele proces betaalbaar te houden.Lees ook ons artikel:
Tips wanneer u dakisolatie plaatst
 

Tip 1: Een goede isolatie is de basis voor uw renovatie


Een goede isolatie vormt de basis voor uw woning. Wanneer deze wordt verbeterd bij een renovatie, kan de waarde van uw huis aanzienlijk stijgen terwijl de kosten zullen afnemen. Het wooncomfort neemt toe terwijl de thermische verbeteringen ervoor zorgen dat uw energieverbruik minimaal blijft. Een goede isolatie is dus beter voor het klimaat in een tijd waarin duurzaamheid belangrijk is. Wie wil hier nu niet actief een steentje aan bijdragen?

 

Tip 2: Kies voor de juiste dakbedekking voor uw huis


Juist omdat een dak wel wat te verduren krijgt door de wisselende weersomstandigheden, is het belangrijk om uw dak regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Verzorgt u uw dak goed, dan is een dakrenovatie slechts zelden nodig. Toch is een volledige of gedeeltelijke renovatie soms onvermijdelijk.


Omdat u niet vaak uw dakbedekking wilt vervangen, is het belangrijk dit zo goed mogelijk te doen wanneer het wel nodig is. Tips voor een juiste dakbedekking zijn het gebruik maken van een onderdak, het toevoegen van dakisolatie tijdens renovatiewerken en het altijd proberen te hergebruiken van dakpannen als kostenbesparing.


Hebt u een plat dak? Wij vertellen u de geheimen van een perfect onderhoud van een dak dat horizontaal afwatert en dat, eventueel, als levend dak gebruikt kan worden.

 

Tip 3: Combineer dakrenovatie met de plaatsing van zonnepanelen


Omdat niet op ieder dak zonnepanelen kunnen worden geplaatst, is bij de plaatsing van zonnepanelen vaak een volledig nieuw dak nodig. Probeer daarom de dakrenovatie te combineren met de plaatsing van zonnepanelen. Zo bent u uiteindelijk goedkoper uit terwijl zonnepanelen een absolute aanrader zijn wanneer u meerwaarde voor uw huis wilt creëren.

Zonnepanelen kunnen op elk dak worden geplaatst maar de kwaliteit van de dakconstructie is natuurlijk wel in hoge mate bepalend van wat u kunt plaatsen. Daarentegen zijn zonnepanelen erg betaalbaar terwijl ze ook een hoog rendement opleveren. Laat u daarom adviseren door zowel deskundige leveranciers van zonnepanelen als mensen met verstand van dakwerken. De specialisten van Roozenburg Dakwerken krijgen dagelijks vragen over het plaatsen van zonnepanelen op het dak voorgelegd. Zij zijn daarom uitstekend in staat om u goed te adviseren.


 

Tip 4: Verbeterde isolatie door dubbelwandig glas


Vooral oudere gebouwen hebben vaak nog enkelwandig glas in de verschillende kozijnen. Bij zulke gebouwen haalt u eenvoudig meer voordeel uit uw renovatie door deze te vervangen door dubbelwandig glas. Uw woning blijft daardoor koeler in de zomer en warmer in de winter. Dat zal het leef comfort ten goede komen. Bovendien zijn de kosten voor dubbel glas beperkt, vooral wanneer de ramen voldoen aan standaard maten zoals die in de woningbouw worden gehanteerd.

 

Tip 5: Veel meerwaarde door nieuwe badkamer


Een ingrijpende renovatie van de badkamer kan ook zeer veel meerwaarde bieden aan de koopsom van een woning. Daarnaast kan het de woning duurzamer maken. De kosten van een nieuwe badkamer kunnen dan wel redelijk hoog zijn, de investering wordt eenvoudig terugverdiend bij de verkoop van uw huis. Modern en goed onderhouden sanitair zal de potentiële koper meteen aanspreken.

De specialisten van Roozenburg Dakwerken zijn tegenwoordig steeds vaker betrokken bij de renovatie van een badkamer. Dit omdat een groeiende groep mensen inziet dat, door een badkamer op zolder te plaatsen, ze eenvoudig een extra ruimte op de eerste verdieping kunnen realiseren. Dat is erg handig als u thuiswerkt. Waar een zolder vaak te beperkt kan zijn om deze om te bouwen naar een comfortabele werkruimte, kan deze wel uitstekend geschikt zijn om plaats aan een badkamer te bieden.


Wij staan garant voor een duurzame oplossing op de lange termijn.

 

Geef dakproblemen geen kans

Voorkomen is beter dan genezen. Door het tijdig voorkomen van dakproblemen bent u op alle omstandigheden voorbereid. Bovendien bespaart u zichzelf dure reparatiekosten. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw dak? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

 

De experts van Roozenburg Dakwerken staan altijd klaar en zijn graag bereid om u vrijblijvend te informeren. Dakwerkzaamheden kunnen kostbaar en ingrijpend zijn. Door binnenkort het gesprek aan te gaan kunt u hier zich op voorbereiden.

 

Neem gerust contact op met Roozenburg Dakwerken voor meer informatie over dakramen, dakrenovatie, dakkapellen of gevelrenovatie.


Of vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

 

Kies een dag en tijdstip dat het beste voor u past en wij bellen u op voor een kort gesprek. We overlopen samen wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen helpen. We voorzien ongeveer 15 minuten voor dit gesprek. Eventueel maken we samen een afspraak voor een thuisbezoek.

 

Wie is Roozenburg?


Wij zijn een Kempisch bedrijf met een open mentaliteit: mensen uit 't goeie hout gesneden, met hart voor de klant. Dat klinkt ideaal en dat is het ook. Onze harde werkers zijn gespecialiseerde vakmensen, stuk voor stuk

 

Mis geen voor u toepasbare informatie over dak- en gevelrenovatie dat via dit kanaal gedeeld wordt.

Dit gaat van subsidies waarbij Roozenburg u kan bijstaan om geen geld op tafel te laten liggen, tot nieuwe regelgevingen in de bouwsector en insider scoops wat betreft industrie innovaties.


Denk je dat jouw familie of vrienden dit artikel misschien wel interessant zouden vinden, stuur gerust door via de beschikbare kanalen.


Alvast bedankt en veel leesplezier!

Roozenburg Dakwerken48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page