top of page

Hoe blijft dakrenovatie betaalbaar?

Het meeste voordeel halen uit uw renovatie?

 

Ontdek onze 5 tips.


1. Een goede isolatie is de basis voor uw renovatie

2. Kies voor de juiste dakbedekking voor uw huis

3. Combineer dakrenovatie en plaats zonnepanelen

4. Verbeterde isolatie door dubbelwandig glas

5. Veel meerwaarde door nieuwe badkamer 

Uw huis renoveren is geen lachertje.


Toch is het soms cruciaal om bepaalde renovaties uit te voeren. Dit omdat u simpelweg uw huis in een zo goede mogelijke staat wilt houden. Durft u een renovatie aan? Wij geven u 5 tips om zoveel mogelijk voordeel en waarde uit uw dakrenovatie te halen.


Het dak renoveren kan soms een complexe en dure aangelegenheid zijn. Hier zijn wat tips om alles in goede banen te leiden en het hele proces betaalbaar te houden.Lees ook ons artikel:
Tips wanneer u dakisolatie plaatst
 

Tip 1: Een goede isolatie is de basis voor uw renovatie


Een goede isolatie vormt de basis voor uw woning. Wanneer deze wordt verbeterd bij een renovatie, kan de waarde van uw huis aanzienlijk stijgen terwijl de kosten zullen afnemen. Het wooncomfort neemt toe terwijl de thermische verbeteringen ervoor zorgen dat uw energieverbruik minimaal blijft. Een goede isolatie is dus beter voor het klimaat in een tijd waarin duurzaamheid belangrijk is. Wie wil hier nu niet actief een steentje aan bijdragen?

 

Tip 2: Kies voor de juiste dakbedekking voor uw huis


Juist omdat een dak wel wat te verduren krijgt door de wisselende weersomstandigheden, is het belangrijk om uw dak regelmatig een onderhoudsbeurt te geven. Verzorgt u uw dak goed, dan is een dakrenovatie slechts zelden nodig. Toch is een volledige of gedeeltelijke renovatie soms onvermijdelijk.


Omdat u niet vaak uw dakbedekking wilt vervangen, is het belangrijk dit zo goed mogelijk te doen wanneer het wel nodig is. Tips voor een juiste dakbedekking zijn het gebruik maken van een onderdak, het toevoegen van dakisolatie tijdens renovatiewerken en het altijd proberen te hergebruiken van dakpannen als kostenbesparing.


Hebt u een plat dak? Wij vertellen u de geheimen van een perfect onderhoud van een dak dat horizontaal afwatert en dat, eventueel, als levend dak gebruikt kan worden.