top of page

De prijs van een dak vernieuwen

Welke kost in rekening houden

 


  • De prijs van een dak vernieuwen

  • Het vervangen van de dakbedekking

  • Een overzetdak plaatsen

  • Dakpanplaten als alternatief

  • Een volledig nieuwe dakconstructieZo nu en dan is een volledige dakrenovatie of een dakvernieuwing een must. En dat is een hele klus. Maar met welke kosten moet u rekening houden.

6 handige tips bij dakrenovatie

1. Plaats een onderdak

2. Zorg voor een goede dakisolatie

3. Renoveer ook uw dakgoot

4. Steek zelf de handen uit de mouwen

5. Gebruik oude dakpannen opnieuw

6. Vervang slechts een stuk van je dak

 

De prijs van een dak vernieuwen


Regen, koude, hitte, sneeuw… uw dak wordt er iedere dag van het jaar aan blootgesteld. Denken dat u jarenlang niets aan uw dak hoeft te doen, is dus een utopie. Zo nu en dan is een volledige dakrenovatie of een dakvernieuwing een must. En dat is een hele klus.


Maar met welke kosten moet u rekening houden, welke mogelijkheden zijn er en wat kost een dak vernieuwen? Wij helpen graag verder.

Zoals we eerder al zeiden, zijn er verschillende mogelijkheden om uw dak te vernieuwen. Als uw dak er heel slecht aan toe is, dan is een volledig nieuwe dakconstructie een optie. Maar het hoeft natuurlijk niet zo drastisch. Je kan bijvoorbeeld ook enkel de dakpannen of andere dakbedekking vervangen of een overzetdak plaatsen.


Er zijn een aantal factoren die uw keuze zullen beïnvloeden. Wat voor soort dak heeft u? In welke staat is het? Maar vooral ook: wat wil u zelf? En tenslotte is het budget waarover u beschikt ook geen onbelangrijke factor.


Lees ook ons artikel:
Is uw dak aan een onderhoud toe?
 

Het vervangen van de dakbedekking


Misschien is uw dakconstructie zelf helemaal nog niet aan vervanging toe, maar kan ze wel een nieuw laagje – lees: een nieuwe dakbedekking – gebruiken. U heeft hierbij duizend en één mogelijkheden. Heeft u een klassiek schuin dak, dan kunt u dat laten bedekken met pannen, leien of riet. EPDM en roofing zijn dan weer dakbedekkingen die bij platte daken voo