top of page

Dakonderhoud is bittere noodzaak

Een dak onderhouden is een bittere noodzaak

   1. Voorkom problemen

  2. Tips voor dakonderhoud

  3. Professionele meerwaarde

  4. Samen houden we uw dak in topconditie!

  5. Uw dak in topconditie 

Uw dak is een essentieel onderdeel van uw woning, zelfs wanneer u deze deelt met medebewoners van een complex. Ontstaan er problemen met uw dak, dan kan dit vervelende situaties opleveren. Uw dak onderhouden is daarom erg belangrijk. Gedegen en regelmatig onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van het dak.


Hoewel een dak zoals gezegd een wezenlijk onderdeel van een huis vormt, is het goed mogelijk dat u niet dagelijks stilstaat bij de conditie van uw dakbedekking. Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien een dak zich in de letterlijke zin van het woord niet gemakkelijk in het oog laat houden. Toch krijgt een dak dag in dag uit veel te verduren, zelfs wanneer de weersomstandigheden voor u als persoon, gunstig zijn.


Gedegen en regelmatig onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van het dak.

Dat een dak ons beschermt tegen sneeuw, hagel, regen en wind ligt voor de hand. Maar het dak biedt ook bescherming tegen de UV-stralen in het zonlicht. Blootstaan aan een grote dosis Ultra-Violet is schadelijk voor zowel onze gezondheid als voor enig ander materiaal. UV zorgt namelijk voor een versnelde veroudering van enig materiaal. Dat geldt dus ook voor het materiaal dat gebruikt is om uw dak mee te bedekken.

 

Voorkom problemen


Zolang uw dak goed functioneert, houdt het u waarschijnlijk niet bepaald bezig. Zoals wel bij meer zaken het geval is, valt het pas op wanneer het, in feite, te laat is. Het vervelende is dat de problemen zich dan doorgaans in een dermate vergevorderd stadium bevinden dat enige interventie, kostbaar zal zijn.


Het gezegde ‘beter voorkomen dan genezen’ gaat daarom zeker op in het geval van daken. De beste preventieve maatregel die u dus kunt nemen, is het tijdig uitvoeren van onderhoud. Een groot deel daarvan kunt u zelf doen maar ons advies is om hiervoor ook zeker een expert te consulteren. Een verkeerde uitvoer kan grote consequenties hebben die, in het ergste geval, fataal kunnen zijn.

 

Tips voor dakonderhoud


Vakkundig dakonderhoud is onmisbaar voor een lange levensduur van uw dak. Een paar handige tips voor u om te onthouden zijn: