top of page

Dakonderhoud is bittere noodzaak

Een dak onderhouden is een bittere noodzaak

  1. Voorkom problemen

 2. Tips voor dakonderhoud

 3. Professionele meerwaarde

 4. Samen houden we uw dak in topconditie!

 5. Uw dak in topconditie 

Uw dak is een essentieel onderdeel van uw woning, zelfs wanneer u deze deelt met medebewoners van een complex. Ontstaan er problemen met uw dak, dan kan dit vervelende situaties opleveren. Uw dak onderhouden is daarom erg belangrijk. Gedegen en regelmatig onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van het dak.


Hoewel een dak zoals gezegd een wezenlijk onderdeel van een huis vormt, is het goed mogelijk dat u niet dagelijks stilstaat bij de conditie van uw dakbedekking. Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien een dak zich in de letterlijke zin van het woord niet gemakkelijk in het oog laat houden. Toch krijgt een dak dag in dag uit veel te verduren, zelfs wanneer de weersomstandigheden voor u als persoon, gunstig zijn.


Gedegen en regelmatig onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van het dak.

Dat een dak ons beschermt tegen sneeuw, hagel, regen en wind ligt voor de hand. Maar het dak biedt ook bescherming tegen de UV-stralen in het zonlicht. Blootstaan aan een grote dosis Ultra-Violet is schadelijk voor zowel onze gezondheid als voor enig ander materiaal. UV zorgt namelijk voor een versnelde veroudering van enig materiaal. Dat geldt dus ook voor het materiaal dat gebruikt is om uw dak mee te bedekken.

 

Voorkom problemen


Zolang uw dak goed functioneert, houdt het u waarschijnlijk niet bepaald bezig. Zoals wel bij meer zaken het geval is, valt het pas op wanneer het, in feite, te laat is. Het vervelende is dat de problemen zich dan doorgaans in een dermate vergevorderd stadium bevinden dat enige interventie, kostbaar zal zijn.


Het gezegde ‘beter voorkomen dan genezen’ gaat daarom zeker op in het geval van daken. De beste preventieve maatregel die u dus kunt nemen, is het tijdig uitvoeren van onderhoud. Een groot deel daarvan kunt u zelf doen maar ons advies is om hiervoor ook zeker een expert te consulteren. Een verkeerde uitvoer kan grote consequenties hebben die, in het ergste geval, fataal kunnen zijn.

 

Tips voor dakonderhoud


Vakkundig dakonderhoud is onmisbaar voor een lange levensduur van uw dak. Een paar handige tips voor u om te onthouden zijn:


 • Controleer uw dak op geregelde basis

 • Maak de dakgoot regelmatig leeg

 • Controleer op gaten in de dakbedekking

 • Verwijder overhangende takken

 • Controleer op schade van dieren

 • Inspecteer op insectenConsulteer een professional voor uitgebreide controles/herstelwerkzaamheden.

 

Professionele meerwaarde


Zoals u aan onze tips kunt zien, kunt u zelf veel doen als het om dakonderhoud gaat. Het is hoe dan ook aan te raden regelmatig uw dak te inspecteren op onregelmatigheden. Hoe eerder u enige vorm van schade signaleert, hoe groter de kans is dat een en ander nog relatief eenvoudig opgelost kan worden.

Wilt u de levensduur van uw dak optimaliseren, dan is het echter beslist aanbevelenswaardig het dak regelmatig door een specialist te laten controleren. Een vakspecialist ziet altijd meer en kan u behoeden voor slepende problemen. Ook is deze beter ingesteld op het werken op hoogtes of het werken onder gevaarlijke omstandigheden.

 

Samen houden we uw dak in topconditie!


Bij Roozenburg Dakwerken beschikken we over alle expertise om u te adviseren over hoe u uw dak in topconditie kunt houden of wat er moet gebeuren om dat te bereiken. Ook staan onze teams steeds klaar om dit voor u te realiseren. Het verstandigste is om preventief te werken maar u kunt ook zeker op Roozenburg Dakwerken rekenen wanneer u inmiddels al getroffen bent door lekkages of schade aan uw dakbedekking. Een dak onderhouden is iets waarvoor al onze medewerkers stuk voor stuk zijn getraind en zijn opgeleid.


 

Uw dak in topconditie


Als u zelf af en toe uw dak op gaat, werpt dat beslist zijn vruchten af voor de korte termijn. Wanneer u daarnaast ook regelmatig een expert laat meekijken, dan haalt u ook het best mogelijke uit uw dak voor de lange termijn. Bij Roozenburg Dakwerken zetten we alles in het werk om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier hebt van uw dak. Wilt u naast onze tips uit dit artikel meer weten over wat er zoal bij uw dakonderhoud komt kijken?

 

Onze experts staan klaar om samen met u uw dak in topconditie te houden ongeacht het materiaal waarmee deze is afgewerkt!

 

Neem gerust contact op met Roozenburg Dakwerken voor meer informatie over


dakramen, dakrenovatie, dakkapellen of gevelrenovatie. Of vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Ook kunt u bij Roozenburg Dakwerken een terugbelverzoek boeken.

 

Kies een dag en tijdstip dat het beste voor u past en wij bellen u op voor een kort gesprek. We overlopen samen wat uw wensen zijn en hoe wij u kunnen helpen. We voorzien ongeveer 15 minuten voor dit gesprek. Eventueel maken we samen een afspraak voor een thuisbezoek.

 

Wie is Roozenburg?


Wij zijn een Kempisch bedrijf met een open mentaliteit: mensen uit 't goeie hout gesneden, met hart voor de klant. Dat klinkt ideaal en dat is het ook. Onze harde werkers zijn gespecialiseerde vakmensen, stuk voor stuk

 

Mis geen voor u toepasbare informatie over dak- en gevelrenovatie dat via dit kanaal gedeeld wordt.

Dit gaat van subsidies waarbij Roozenburg u kan bijstaan om geen geld op tafel te laten liggen, tot nieuwe regelgevingen in de bouwsector en insider scoops wat betreft industrie innovaties.


Denk je dat jouw familie of vrienden dit artikel misschien wel interessant zouden vinden, stuur gerust door via de beschikbare kanalen.


Alvast bedankt en veel leesplezier!

Roozenburg Dakwerken41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page