top of page

Dakbedekking plat dak kiezen

De ene dakbedekking is moeilijker te plaatsen dan de andere. Dit zal natuurlijk de prijs erg beïnvloeden.

 1. Verschillende soorten dakbedekking


EPDM voor plat dak

Roofing dakbedekking

Groendak

PVC dakbedekking

2. De prijs van dakbedekking bepalen
Het plaatsen van een dakbedekking voor een plat dak is werk voor specialisten.
 

Wanneer je aan je plat dak gaat werken of een renovatie gaat uitvoeren, dan is het kiezen van de dakbedekking voor een plat dak één van de grootste uitdagingen. Een goede dakbedekking voor een plat dak voldoet namelijk aan erg uiteenlopende eisen. Zo is het bestand tegen allerlei weersomstandigheden en helpt het de binnentemperatuur te reguleren. Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor platte daken. In dit artikel zullen we de belangrijkste bespreken.Lees ook ons artikel:
Wat u moet weten over EPDM daken.
 

Verschillende soorten dakbedekking


Om het verschil in dakbedekking voor platte daken aan te duiden, lopen we eens langs enkele voor- en nadelen en de prijzen per vierkante meter.

 

EPDM voor plat dak


EPDM dakbedekking plat dak wint tegenwoordig enorm aan populariteit. Dit komt vooral door de goede eigenschappen van EPDM en de lange levensduur. Omdat in EPDM rubber is verwerkt, is het elastisch en is de kans op scheuren minimaal. Daardoor kun je er ook goed overheen lopen zonder vrees dat het gaat scheuren.


Een voordeel is dat EPDM in één geheel gesneden kan worden. Hierdoor heb je geen last van naden en is er dus geen kans dat naden loslaten. Daarnaast is de dakbedekking enorm goed bestand tegen de invloeden van uv-licht, extreme weersomstandigheden en is onderhoud nauwelijks nodig. Mocht er toch schade ontstaan, dan is het bovendien eenvoudig te repareren.


EPDM heeft een levensduur van minimaal 50 jaar. Het is wel een iets duurdere dakbedekking. Gemiddeld betaal je zo’n € 50,- per vierkante meter. Toch compenseren de positieve eigenschappen de hoge prijs. Is je dakbedekking van je plat dak aan vervanging toe? Dan is een EPDM dak absoluut het overwegen waard.