top of page

Dakbedekking met 34 jaar levensduur

Bitumen is de ideale roofing voor platte daken en daken met een kleine hellingsgraad.

 
  1. Enkellaagse toepassing

  2. Meerlaagse toepassing

  3. Ideaal voor groene daken

  4. Voordelen roofing

  5. Verschillende roofing varianten voor

  6. Werk voor specialisten

  7. Treft de juiste voorzorgsmaatregelen

  8. Kwaliteit en prijs

 

Bitumen is de ideale roofing voor platte daken en daken met een kleine hellingsgraad. Deze dakbedekking kan ook de basis vormen voor verschillende soorten levende daken. In dit artikel bekijken we wat er mogelijk is en hoe met een bitumen dak een levensduur tot 34 jaar kan worden behaald.


Een bitumen dakbedekking wordt als éénlaagse of meerlaagse dakafdichting aangebracht. Het EPDM dak kan op elk type ondergrond worden aangebracht. Voor een goede en ervaren dakdekker maakt het dus niet uit of de basis van uw dak is gemaakt van hout, beton of staal.


Een bitumen dakbedekking wordt als éénlaagse of meerlaagse dakafdichting aangebracht.
 

1. Enkellaagse toepassing


Een éénlaagse toepassing wordt meestal aangebracht wanneer er sprake is van het herstellen of vernieuwen van het bestaande dak. Ook leent het zich goed om de levensduur van het bestaande roofing plat dak te verlengen. De enkellaagse variant biedt goede bescherming tegen de zon en neerslag. Wie het dak echter wil gebruiken als dakterras, speeldak of groen dak, doet er verstandig aan om een meerlaagse toepassing te laten plaatsen.

 

2. Meerlaagse toepassing


Er zijn verschillende redenen waarom een meerlaagse toepassing uitkomst biedt. Bij de meerlagige dakafdichting wordt een plat dak opgebouwd uit een bitumineuze onderlaag, tussenlaag en eindlaag. Omwille van de brandveiligheid wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zelfklevende onderlagen. De toplaag wordt meestal volledig gevlamlast op de onderlaag. Deze techniek vereist een specifieke werkwijze die voor elke ondergrond anders is. Ook maakt het een groot verschil of de installatie op een nieuwbouw- of renovatieproject gaat.

Omdat de laag is opgebouwd uit verschillende lagen, is het robuuster en beter bestand tegen invloeden zoals lopende of spelende mensen of de puntbelasting van meubilair of andere materialen.