top of page
BONHEIDEN Hendrik De Belder-Sarens - RENO PD-min.JPG

Platte daken

Wat de beste methode is, verschilt per situatie.

Platte daken kunnen worden afgewerkt met een keur aan materialen. Roozenburg Dakwerken beschikt over alle expertise en gereedschap om uw EPDM of bitumen dak aan te leggen, te herstellen of te renoveren. Uw wensen zijn voor ons leidend en ons uitgangspunt is dat we altijd volgens afspraak leveren. Een plat dak afgewerkt door Roozenburg Dakwerken is blijvend waterdicht.

Roozenburg Dakwerken pakt platte daken op twee manieren aan:

Of we brengen een nieuwe laag aan op de bestaande laag om het dak waterdicht te maken, òf we vervangen de bestaande laag. Wat de beste methode is, verschilt per situatie.

Datzelfde geldt voor het te gebruiken materiaal. EPDM en bitumen roofing zijn de meest gangbare materialen. De specialisten van Roozenburg Dakwerken zijn bekend met beiden en beschikken over ruime ervaring.

EPDM als dakbedekking plat dak.

 

EPDM dakbedekking is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Dat is niet toevallig. Het synthetische rubber waar EPDM van is gemaakt is uiterst duurzaam en gaat wel tot 50 jaar mee! Daarnaast is het materiaal bijzonder milieuvriendelijk. Het is namelijk 10% recyclebaar.

BRASSCHAAT Hendrik Mondelaers - RPD + Constructie.jpeg
RPD - Wendy Driesen - RPD - Kapellen-min (1)-min.jpg

Bitumen roofing als dakbedekking plat dak.

 

Er bestaan twee soorten Bitumen dakbedekking: APP en SBS. Een APP dakbedekking is zeer goed bestand tegen Uv-straling. SBS wordt alleen gebruikt als een soort onderlaag voor kiezelstenen of houten terrastegels. Deze typen dakbedekkingen hebben als voordeel dat ze beiden waterdicht zijn en in staat zijn om kleine beschadigingen uit zichzelf te herstellen. Het materiaal is enorm sterk! De kans op waterschade is daarom klein.

 

Beste isolatie noodzakelijk.

 

Zo’n 30% van de warmte in een woning gaat verloren via het dak. Bezuinigen op uw dakbedekkingsmateriaal gaat u in de toekomst dus zeker in de portemonnee raken. We raden u aan om hier altijd rekening mee te houden, zeker gezien de maatschappelijke wensen om klimaatneutraal te zijn. Laat u daarom voorlichten door de specialisten van Roozenburg Dakwerken. Wij kunnen u exact vertellen welke subsidies er nu beschikbaar zijn om de isolatiewaarde van uw dak te verhogen.

Neem contact met ons op, we zijn er om u te helpen.

Wilt u een dakwerker spreken zonder het gevoel te hebben dat u iets moet kopen?

Soms willen mensen gewoon eens kunnen spreken met een specialist, zonder het gevoel te hebben dat ze iets moeten kopen. Awel, goed nieuws. Wij verkopen niets, we adviseren alleen. Wij winden er geen doekjes om. Gewoon recht door zee te zijn met u, zo helpen we het beste. En daar gaat het om: u zo goed mogelijk helpen. Niet elk advies hoeft uit te draaien op de renovatie van een dak. Soms zijn er veel efficiëntere en goedkopere oplossingen.

 

Tijdens een gesprek kun je op je gemak alle opties verkennen. Bovendien staan onze experts klaar om je in je keuze te begeleiden.

RPD - Sally Leten - RPD - Wijnegem.jpg
bottom of page