Platte daken

Platte daken

Platte daken kunnen worden afgewerkt met een keur aan materialen. Roozeburg Dakwerken beschikt over alle expertise en gereedschap om uw EPDM of bitumen dak aan te leggen, te herstellen of te renoveren. Uw wensen zijn voor ons leidend en ons uitgangspunt is dat wij altijd volgens afspraak leveren. Een plat dak afgewerkt door Roozenburg Dakwerken is blijvend waterdicht.

 

Roozenburg Dakwerken pakt platte daken op twee manieren aan: òf we brengen een nieuwe laag aan op de bestaande laag om het dak waterdicht te maken. Of we vervangen de bestaande laag. Wat de beste methode is, verschilt per situatie.

 

Datzelfde geldt voor het te gebruiken materiaal. EPDM en bitumen roofing zijn de meest gangbare materialen en de specialisten van Roozenburg Dakwerken zijn bekend met beiden en beschikken over ruime ervaring.

 

EPDM als dakbedekking plat dak

 

EPDM dakbedekking is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Dat is niet toevallig. Het synthetische rubber waar EPDM van is gemaakt is uiterst duurzaam en gaat wel tot 50 jaar mee! Daarnaast is het materiaal bijzonder milieuvriendelijk. Het is namelijk 10% recyclebaar.

 

Bitumen roofing als dakbedekking plat dak

 

Er bestaan twee soorten Bitumen dakbedekking: APP en SBS. Een APP dakbedekking is zeer goed bestand tegen UV-straling. SBS wordt alleen gebruikt als een soort onderlaag voor kiezelstenen of houten terrastegels. Deze typen dakbedekkingen hebben als voordeel dat ze beiden zeer waterdicht zijn en in staat zijn om kleine beschadigingen uit zichzelf te herstellen. Het materiaal is enorm sterk! De kans op waterschade is daarom klein.

 

Beste isolatie noodzakelijk

 

Zo’n 30% van de warmte in een woning gaat verloren via het dak. Nu bezuinigen op uw dakbedekkingsmateriaal gaat u, in de toekomst, dus zeker in de portemonnee raken. Wij raden u aan om hier altijd rekening mee te houden, zeker gezien de maatschappelijke wensen om klimaatneutraal te zijn. Laat u daarom voorlichten door de specialisten van Roozenburg Dakwerken. Wij kunnen u exact vertellen welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn om de isolatiewaarde van uw dak te verhogen.

House