top of page
Issabelle Houtekier Renovatie hellend dak Zoersel 2.jpg

Dakramen

Van iedere ruimte onder een hellend dak
is het mogelijk om een leefbare ruimte te maken.

Een zolder kan uitstekend dienen als opslagplaats, maar heeft u er al eens over gedacht om bijvoorbeeld een extra slaapkamer te creëren op de bovenste verdieping? Een natuurlijk daglicht dat door een VELUX dakraam valt, is in zo’n geval onmisbaar.

Dakraam plaatsen

Als woningeigenaar kunt u echter ook van verschillende subsidies profiteren.

 

Een VELUX dakraam vervangen, plaatsen of installeren is een secuur werkje. U ziet dakramen ongetwijfeld vaak voorbij komen, maar weet u eigenlijk hoe we zo’n dakraam aanbrengen? We geven u een kijkje in de keuken en leggen op deze pagina stap voor stap uit hoe het installeren van een dakraam in z’n werk gaat.

Om te beginnen is het van belang om de isolatie op de plek van het toekomstige dakraam te verwijderen, mocht dat aanwezig zijn. Ook verwijderen we de laag onder de dakisolatie.

Zodra de dakpannen zichtbaar zijn, is het tijd om deze in de vorm van het oppervlak te verwijderen. De spanten (houten balken) zagen we ook uit, zodat er een ‘gat’ in het dak ontstaat.

Met nieuwe spanten maken we een frame dat precies in het gat past. Dit binnenkader wordt ook wel een raveel genoemd. Als het binnenkader stevig op z’n plek zit, is het tijd om het binnenkozijn te plaatsen.
Issabelle Houtekier Renovatie hellend dak Zoersel.jpeg

Velux of Fakro?

 
Velux:

 

Meeste varianten.

 

Fakro:

Maatwerk mogelijk.

Neem contact met ons op, we zijn er om u te helpen.

Wilt u een dakwerker spreken zonder het gevoel te hebben dat u iets moet kopen?

Soms willen mensen gewoon eens kunnen spreken met een specialist, zonder het gevoel te hebben dat ze iets moeten kopen. Awel, goed nieuws. Wij verkopen niets, we adviseren alleen. Wij winden er geen doekjes om. Gewoon recht door zee te zijn met u, zo helpen we het beste. En daar gaat het om: u zo goed mogelijk helpen. Niet elk advies hoeft uit te draaien op de renovatie van een dak. Soms zijn er veel efficiëntere en goedkopere oplossingen.

 

Tijdens een gesprek kun je op je gemak alle opties verkennen. Bovendien staan onze experts klaar om je in je keuze te begeleiden.

Team Roozenburg Dakwerken Photoshoot Compress_edited.jpg
bottom of page