Dakisolatie

Dakisolatie

Een goede dakisolatie kan u veel geld besparen omdat zo’n 30% van de warmte in een pand via het dak verloren gaat. Roozenburg Dakwerken heeft twee methodes om die isolatie te verbeteren. Welke de beste oplossing is, hangt sterk af van de situatie. Voordat wij aan de slag gaan ontvangt u van ons daarom eerst de uitslag van een energiestudie om dat te kunnen bepalen.

 

De specialisten van Roozenburg Dakwerken zorgen ervoor dat u er altijd warmpjes bij zit. Wij vertellen u vooraf exact wat de kosten zullen zijn en wij komen onze afspraken altijd na. Bij ons zult u niet voor verrassingen komen te staan. Om een pand of woning te isoleren, raden wij twee methoden aan:

 

Isolatie aan de buitenkant

 

Deze methode wordt ook wel ‘Sarking’ genoemd. De Sarking-methode is een isolatiesysteem voor hellende daken. Met onze Sarking PIR L isolatieplaten kunt u uw dak optimaal isoleren zonder dat u de binnenafwerking beschadigd. De Sarking-dakconstructie kunt u overwegen als u slaapkamers of andere nuttige ruimtes onder de dakhelling heeft ingericht. Een Sarking-dakconstructie is voornamelijk geschikt als drager voor dakbedekkingen bestaande uit kleine elementen, zoals pannen en leien. De methode is populair bij nieuwbouw of bij renovatie van gebouwen die behoren tot de klimaatklasse I, II en III.

 

Isolatie aan de binnenkant

 

Glaswol en rotswol zijn zeer geschikt als isolatiemateriaal voor hellende daken maar het aanbrengen ervan vereist wel beschermende kleding en ervaring. De dakisolatie vormt de buffer tussen de warmte en het dak. Dakisolatie is beschikbaar in verschillende kwaliteiten en prijzen. Laat u daarom uitvoerig door onze specialisten voorlichten over wat de beste Rd-waarde is voor uw dak. Deze waarde geeft de isolatiewaarde van het materiaal aan. Roozenburg Dakwerken brengt de dakisolatie snel aan, waardoor de overlast beperkt blijft.

 

Goede afwerking

 

Dakisolatie via de binnenzijde aanbrengen vereist vakmanschap. Zodra de isolatie is aangebracht dient de onderkant van het dak vakkundig te worden afgewerkt. De specialisten van Roozenburg Dakwerken zijn ook bedreven in het nauwkeurig afwerken van de kleinste details. Twijfelt u welk materiaal of welke methode het beste bij u past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

House